Održana promocija knjige dr sc. Anete Sandić, specijaliste psihijatrije i psihoanalitičke psihoterapeutkinje „UVOD U FORENZIČKU PSIHOLOGIJU“

Devetog decembra u prostorijama HUB “Homework” u Kolodvorskoj br. 12, sa početkom u 20 sati održana je promocija knjige: “Uvod u forezničku psihologiju” autorice Dr. Anete Sandić. Gosti uvodničari su bili: Dr. Eneida Hasanbegović- Anić kao recenzentica navedenog djela, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gospodin Admir Katica i Maja Gasal – Vražalica ispred fondacije “Akademija za žene kao moderatorica promocije.

Posjetioci su imali priliku upoznati se sa jako važnom temom u bosanskohercegovačkom društvu kroz naučnu analizu devijantnih pojava, njihovih uzroka na ličnom i društvenom nivou, kao i preporučenim metodama za njihovo riješavanje i preveniranje. Poseban akcent stavljen je na temu i problem koji je nažalost sve vidljiviji u našem društvu a to je problem rodno zasnovanog nasilja, te uloga šire društvene zajednice u njegovom preveniranju. Promocija knjige je održana u sklopu kampanje: “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.” Fondacija “Akademija za žene” se zahvaljuje svim prisutnim na iskazanom interesovanju kao i sponzorima KLAS d.d. Sarajevo – Hrana puna ljubavi i Kulin sokovi – Jer vjerujemo u prirodno koji su podržali organizaciju događaja.