Majda Ibraković

Akademija za žene

BIOGRAFIJA

Majda Ibraković je rodom iz Zenice, diplomirala na odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, trenutno na master studijima na Autonomnom univerzitetu u Barceloni; oblast Odrast – ekologija, ekonomija i politike. Dugogodišnja aktivistkinja i članica mreže Eko BiH čija je trenutno koordinatorica. Radi kao projektna koordinatorica u udruženju Eko forum Zenica. Oblasti u kojima se angažuje su globalne i lokalne ekološke/klimatske politike, ekološki aktivizam, energija, rudarstvo i povezani uticaji ovih industrija na životnu sredinu i zajednice u Bosni i Hercegovini. Trenutno se bavi istraživanjem tematike odrasta i ekstraktivizma, a angažuje se na zagovaračkim kampanjama i umrežavanju pojedinaca, grupa i pokreta u BiH i šire.
 

Sa polaznicama i polaznicima 3. i 4. generacije Akademije političke pismenosti mladih u BiH razgovarat će kroz temu “Zelena agenda za Zapadni Balkan: istina ili izazov?”

Realizaciju projekta Akademija političke pismenosti mladih u BiH podržava Vlada SR Njemačke i Njemačka Ambasada Sarajevo, te ovaj tekst ne odražava nužno stavove Vlade SR Njemačke i Njemačke Ambasade Sarajevo. 

za stranicu2