"BiH na putu ka NATO i EU", 6. modul Akademije političke pismenosti mladih u BiH

Akademija za žene

Fondacija „Akademija za žene“ organizuje od 26. do 28. aprila 6. modul u okviru programa Akademije političke pismenosti mladih u BiH pod nazivom „Bosna i Hercegovina na putu ka NATO i EU“.

Na predstojećem modulu polaznici i polaznice Akademije imat će priliku da sa stručnjacima i stručnjakinjama iz oblasti geopolitike, međunarodnih odnosa i euroatlantskih integracija govore o trenutnoj poziciji Bosne i Hercegovine u globalnim političkim tokovima. Kroz teme koje smo postavili na dnevni red pokušat ćemo odgovoriti na pitanje kakve su ponude Europske unije Bosni i Hercegovini aktuelne u procesu standardizacije i otvaranju pregovora. Razgovarat ćemo o geopolitičkim i geoekonomskim okolnostima Bosne i Hercegovine, o planu rasta Zapadnog Balkana, ali i o euroatlantskim integracijama. Učesnici i učesnice će kroz esencijalna teoretska znanja diskutovati o afirmiranju BiH ka pristupu NATO-u.

Sesije ovog modula će voditi Adnan Ćerimagić ispred European Stability Initiative, prof. dr Azra Hadžiahmetović – profesor emeritus Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i prof. dr Sead Turčalo, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Odgovore na ova pitanja pratite na X (Twitter) nalogu, kao i na našem Instagram i Facebook profilu.

Realizaciju projekta Akademija političke pismenosti mladih u BiH podržava Vlada SR Njemačke i Njemačka Ambasada Sarajevo.

za stranicu2