ČETVRTI FORUM MLADIH LIDERA REGIONA

Od 22. do 24. novembra 2019. godine u Novom Sadu će se održati četvrti po redu Forum mladih lidera regiona (RYLF). Izuzetna nam je čast što je Akademija za žene odabrana da delegira učesnike/ce na ovaj veoma važan događaj. Kako Akademija za žene od maja 2019. godine implementira projekat „Politička pismenost mladih u BiH“, a čiju implementaciju podržava Vlada Savezne Republike Njemačke, tri predstavnika/ce ovog projekta su delegirani/e da u ime Akademije za žene uzmu učešće na Forumu.

Regionalni forum mladih lidera (RYLF) je godišnja konferencija koja okuplja oko 200 mladih lidera i društveno aktivne ljude iz regije WB6 koji će biti uključeni u rasprave s trenutnim kreatorima politika i regionalnim liderima o istaknutim temama i izazovima. Tijekom godina, RYLF je postepeno, ali uporno prerastao u mjesto susreta mladih i smjelih, ambicioznih i neumoljivih pojedinaca koji govore jezikom pomirenja i dobre volje.

Regionalni forum za mlade lidere se organizuje s ciljem poticanja mladih, oslobođenih tereta prošlosti, na uspostavu dijaloga, klime pomirenja, traženje kompromisa, a sve sa svrhom očuvanja mira u regiji zemalja WB6.

O bezbrojnim idejama koje izazivaju razmišljanje raspravljalo se tokom prošlih izdanja RYLF-a, ali glavni cilj ostao je jasan – okupiti nadahnjujuće, ambiciozne pojedince/ke iz različitih područja rada i učenja i ponuditi im okruženje za diskusije, umrežavanje, saradnju i krativno djelovanje.

Akademija za žene se zahvaljuje na pozivu i mogućnosti da naši/e polaznici/e daju svoj doprinos cijelom događaju.

Jer vjerujemo u mlade Bosne i Hercegovine.

Vaša Akademija za žene.

Zovem se Ajna Katica, rođena sam u Zenici, ali živim već 14 godina u Sarajevu. Završila sam Prvu bošnjačku gimnaziju, Cambridge International Centre, te sam sada krenula na Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, gdje studiram smjer “Psihologija”. Aktivna sam kada su u pitanju ljudska prava, volim da učestvujem u  mnogim EYP i MUN konferencijama, te sam učesnica „Političke pismenosti mladih u BiH“ koji implementira Akademije za žene.

Zovem se Naimarević Bojana. Dolazim iz Zenice. Po struci pravnica. Posjedujem dugogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru kroz koji sam se, između ostalog, bavila pitanjima omladinskog aktivizma, izgradnje mira, pravima žena. Trenerica za nenasilnu komunikaciju i mirno rješavanje konflikta kao i za pitanja roda, spola, seksualnosti i ženskih prava. Proglašena volonterkom godine u Zenici. Učesnica „Političke pismenosti mladih u BiH“ koju implementira Akademije za žene.

Moje ime je Ferid Omić. Rođen sam 10. marta 2001. godine. Dolazim iz Zavidovića. Pohađam četvrti razred Richmond Park International School Zenica. Član sam ASuBiH lokalnog tima Zenica. U slobodno vrijeme volim čitati i gledati serije. Školovanje planiram nastaviti na nekom elektrotehničkom fakultetu s time da se planiram još više društveno angažirati, a trenutno sam učesnik „Političke pismenosti mladih u BiH“ koju implementira Akademije za žene.