Uspješno završen četvrti modul "Medijska pismenost II" i početak EU okvira Akademije

Akademija za žene

Fondacija „Akademija za žene“ je od 13. do 15. oktobra u Sarajevu organizovala drugi susret četvrtog modula „Medijska pismenost“ u okviru Akademije političke pismenosti mladih u BiH, zajedno sa polaznicima i polaznicima Akademije.

Predavačkom timu se pridružila i dugogodišnja marketinška stručnjakinja, vlasnica agencije za digitalni marketing i urednica Lola magazina – Brankica Raković, koja je polaznicima i polaznicama ispričala svoju priču uspjeha, podijelila neophodna znanja i vještine u domenu političkog marketinga i pružila korisne alate koji su neophodni za kreiranje ličnog brenda/prepoznatljivosti u javnom medijskom prostoru, kao i na društvenim mrežama. Učesnici i učesnice su kroz razgovor sa Brankicom prepoznali važnost adekvatnog nastupa zvaničnika_ca, zastupnika_ca i političkih ličnosti na društvenim mrežama, što će, kako kažu, koristiti u svom daljem radu.

Naša profesorica Nermina Mujagić, redovna profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, naglasila je potrebu za poznavanjem teorijskih okvira u pristupanju analizi medijske sfere u Bosni i Hercegovini, te je predstavila polaznicima i polaznicama praktične vježbe koje mogu da budu kompas u medijskom nastupu ovih mladih ljudi. Bogato akademsko i medijsko iskustvo profesorice Mujagić neće biti zanemareno ni u drugom dijelu našeg akademskog puta – evropski dio Akademije političke pismenosti mladih u BiH.

Pred nama su još 4 modula u kojima ćemo otvoriti teme evropskih direktiva, vrijednosti i pozicije Bosne i Hercegovine u EU integracijama, što će polaznike i polaznice podstaknuti na promociju pozitivnih praksi kroz njihovo društveno-političko djelovanje.

Realizaciju projekta Akademija političke pismenosti mladih u BiH podrđava Vlada SR Njemačke i Njemačka Ambasada Sarajevo.

za stranicu2