Medijska pismenost II - Akademija političke pismenosti mladih u BiH

Akademija za žene

Nakon ljetnjeg raspusta, učesnici i učesnice Akademije političke pismenosti mladih u BiH vraćaju se u radnu atmosferu!

Na drugom susretu četvrtog modula „Medijska pismenost” od 13. do 15. oktobra u Sarajevu, polaznici_e Treće i Četvrte generacije Akademije političke pismenosti mladih u BiH razgovarat će sa predavačicama i predavačima sa bogatim i velikim iskustvom djelovanja u javnom i medijskom prostoru. Ovaj modul pomoći će učesnicima i učesnicama da razumiju ulogu medija u oblikovanju političke agende i javnog mnjenja, te će ukazati na važnost korištenja alternativnih metoda oglašavanja – društvenih mreža.

Vjerujući da efikasna komunikacija s medijima promovira i štiti raznovrstan spektar i ženskih prava u društvu, akcenat ćemo dati na konkretne primjere koji pomažu u izgradnji efikasnog partnerstva s medijskim uposlenicima.  Fokus pažnje bit će usmjeren na nužnost gradjanske participacije i educiranje javnosti kroz najefikasnije kanale komuniciranja. Umijeće javnog nastupa i komuniciranje s medijima zahtjevaju razumijevanje i primjenu tehnika koje će polaznice savladati tokom praktičnih vježbi.

Realizaciju projekta Akademija političke pismenosti mladih u BiH podržava Vlada SR Njemačke i Njemačka Ambasada Sarajevo.

za stranicu2