Zoran Ćatić

Akademija za žene

Biografija

Radi u „Udruženju za kulturnu i medijsku dekontaminaciju“. „ISV Radio“, „Sarajevo 202“ i „eFM radio“ su mediji u kojima je također radio. Pisao je i za štampane medije kao što su „ Večernje Novine“, „ Fan“, „Alčak“, „Slobodna Bosna“, „ Magazin Start BiH“… Pored radija, bavio se i televizijom u svojstvu urednika televizijskih serijala za djecu i mlade. Radi kao saradnik UNICEF-a i jedan je od autora na publikaciji UNICEF-a, „Mediji u najboljem interesu djeteta“. Također je saradnik časopisa za pravedno obrazovanje „Školgijum“. Radi radionice za različite organizacije i potrebe na temu, medijske pedagogije, medijske pismenosti i medijske prakse, za sve uzraste mladih ali i prosvjetnih radnika kao i aktera civilnog društva. U slobodno vrijeme, snima jednominutne, kratke i dokumentarne filmove.

O predavanju

U interakciji sa učesnicama/ima pokušat ćemo da osvjestimo činjenicu da ličnim profilima na različitim društvenim mrežama i sami postajemo medij. Poseban fokus biće na sadržaje koje plasiramo kao i mogućnosti  „produkcije“društveno odgovornih medijskih sadržaja na brojne teme, a među njima i teme poput zagovaranja euroatlantskih integracija i procesa pridruživanja.

O projektu

Kada je u pitanju društveno odgovorno kritičko promišljanje, politička i medijska pismenost u sklopu formalnog obrazovanja gotovo i ne postoji praktičan rad i zato su, ovakvi  vidovi  rada s mladima potrebni.

za stranicu2