Slađan Tomić

Akademija za žene

Biografija

Diplomirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (Odsjek komunikologija), a novinarstvom se bavi još od srednje škole. Kao srednjoškolac prvo novinarsko iskustvo stekao je na Federalnom radiju. U pet godina profesionalne karijere radio je poslove reportera u redakcijama informativno-političkog programa Federalne televizije i TV1 (O Kanal). Trenutno angažovan kao freelancer za nekoliko portala, a odnedavno je sarajevski dopisnik portala BUKA. Bavi se aktivizmom, a autor je i nekoliko projekata i publikacija. U sklopu Erasmus+ i Yout in Action programa učestvovao je na desetinama domaćih i međunarodnih konferencija i seminara. Ambasador je tolerancije.

O predavanju

Politika nije sredstvo do zaposlenja, politika je put ka boljem društvu. Zašto mladi ne treba da bježe od politike, samo je jedno od pitanja koje ćemo tematizirati.

O projektu

Želimo da mlade ljude izvučemo iz stanja apatije i da ih upoznamo sa njihovim građanskim dužnostima. Pričaćemo i o motivima onih koji ulaze u politiku. Bolje društvo, zajednički je cilj.

AFW-logo