Milan Trivić

Akademija za žene

Biografija

M. Trivić pripada prvoj generacij novinara koja je šolovana na Sarajevskom univerzitetu, odnosno, u BiH. Njegov profesionalni rad obuhvata sve medije i sve poslove u novinarstvu – od volontera, izvještača, urendika, producenta, reditelja, menadžera, direktora (London TV International, BHT1 i BH radija 1). Radio je i za brojne strane medijske kuće, uključujući i BBC dokumentarni projekat “Smrt Jugoslavije”. Bio je predavač na novinarskoj školi “Medija plan” u Sarajevu. Među brojnim nagradam je i nagrada Evropske filmske akademije za dokumentarni film “Vjenčanje u Sarajevu”. Kao nestranačka ličnost izabran je 2017. na funkciju zamjenika gradonačelnika Sarajeva, što, iz ugla profesije, smatra novim i jedinstvenim iskustvom.

O predavanju

Cilj predavanja nije samo ”knovlidge sharenig” već, transfer znanja i iskustva. Praktične vježbe će vas staviti u situaciju donošenja vlastitih odluka u redovnim i kriznim (medijskim) situacijama. Učesnice i učesnici Akademije će proširiti svoje razumijevanje javnog medijskog prostora i važnost medijskog sistema države kao i odgovor na ključno pitanje: zašto su medij četvrti stup države? Uz to, steći će znanje i vještine koje su važne za uspješne medijske nastupe u javnom medijskom prostoru.

O projektu

Glavni resurs 21. vijeka je znanje. Da bi se Bosni i Hercegovina promijenila, demokratizirala, evropeizirala i opstala potrebni su ”novi” mladi ljudi, sa novim znanjem. Dio tog znanja daje i ovaj projekat.

AFW-logo