Dalibor Tanić

Biografija

Master NLP-a, novinar, aktivista. Prvo novinarsko iskustvo po dolasku u Sarajevo stiče na Radiju 202, nakon čega je pisao za online magazin Žurnal, a zatim i Magazin Start BiH. Dobitnik Nagrade EU za istraživačko novinarstvo u BiH za 2015.godinu. Saradnik na mnogim projektima. Trenutno, urednik i novinar romskog portala Udar, što je rezultat dugogodišnjeg praćenja, izvještavanja i aktivnog učešća u rješavanju problematike Roma u BiH. Sertifikovani NLP Master od juna 2019. godine (NLP Centar BiH).

 

O predavanju

Kroz predavanja polaznice će steći osnovna znanja o Neuro-lingvističkog programiranju (NLP) i njegovoj praktičnoj primjeni, posebno kada govorimo o njegovom korištenju u javnim obraćanjima, kampanjama i sl. Također, iskoristićemo neku od NLP tehnika (sidrenje) za pripremu javnog nastupa kako bi nastup pred publikom/biračima bio što ubjedljiviji. Govorićemo i o uticaju unutrašnjeg stanja, čulno opisivati željena stanja pred neki događaj i raditi na tome da se prepoznaju obrasci nekog ponašanja. Objasnićemo kako se unutarnje stanje manifestuje kroz govor tijela i dinamiku glasa. Vežbaćemo kroz posebnu tehniku i kako se usaglasiti sa nekim, kako nam usaglašavanje pomaže da ostvarimo što bolju komunikaciju sa pojedincem ili grupom.

 

O projektu

Ovakvi programi, kroz zajednički rad, dovode do  zadatog cilja, koji nam je što se naših predavanj tiče da polaznice usvoje nekoliko izrazito praktičnih vještina koje će im koristiti u javnom političkom i društvenom djelovanju.