+ 387 33 524 382
info@afw.ba

Zoka Ćatić

BIOGRAFIJA

Trenutno radi u okviru „Udruženja za kulturnu i medijsku dekontaminaciju“. „ISV Radio“, „Sarajevo 202“ i „eFM radio“ su mediji u kojima je također radio. Pisao je i za štampane medije kao što su „ Večernje Novine“, „ Fan“, „ Alčak“, „Slobodna Bosna“, „ Magazin Start BiH“… Pored radija, bavio se i televizijom u svojstvu urednika televizijskih serijala za djecu i mlade. Radi kao saradnik UNICEF-a i jedan je od autora na publikaciji UNICEF-a, „Mediji u najboljem interesu djeteta“. Također je saradnik časopisa za pravedno obrazovanje „Školgijum“. Radi radionice za različite organizacije i potrebe na temu, medijske pedagogije, medijske pismenosti i medijske prakse, za sve uzraste mladih ali i prosvjetnih radnika kao i aktera civilnog društva. U slobodno vrijeme, snima jednominutne, kratke i dokumentarne filmove.

O PREDAVANJU

U interakciji sa učesnicima pokušat ćemo da osvjestimo pojam medija i način na koji se oni percipiraju kao i različite tehnike kojima se mediji služe i način na koji oni funkcionišu. U skladu s tim a imajući u vidu da ličnim profilima na različitim društvenim mrežama i sami postajemo medij, poseban fokus biće na sadržaje koje plasiramo kao i mogućnosti  „produkcije“društveno odgovornih  medijskih sadržaja.

O PROJEKTU

Uzimajući u obzir da u sklopu formalnog obrazovanja gotovo i ne postoji praktičan rad u bilo kojoj oblasti, ovakvi  vidovi  rada s mladima su više nego potrebni. Posebno kada je u pitanju kritičko promišljanje, politička i medijska pismenost.